Seo Servis Fórum

RSS feed - Seo servis fórum
 - Diskuze - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Fórum Seo Servis - pro lepší webové stránky / SEO / Nedůležitost zpětných odkazů
Autor Zpráva
jarin001
# Zasláno: 6 Úno 2010 06:44 - IP: 89.103.80.xxx
Odpovědět 

Zpětné odkazy by neměli být zbožím, a takto s nimi sám nakládám.
Pokud na někoho odkazuji, je to ve prospěch mých uživatelů.
Kdo prodává knihy a má ve footeru 20 odkazů na ubytování v Chorvatsku...

Otázka je kdo tento způsob hodnocení vymyslel ?
Je jasné že vyhledávače, čímž dali zelenou obchodu s odkazy.
Tím vznikla nová internernetová odvětví jako linkfarmy a další.

Na začátku byl jistě dobrý úmysl vyhledávačů, který musel být po neúspěchu po zásluze potrestán jeho uživateli, potažmo provozovateli webů.

Nejvíce másla na hlavě má v ČR Seznam.cz, jehož další hokusy pokusy s algoritmem vyhledávání může/nebo má minimálně dopad na internetové obchody.

Firma Seznam.cz se chová jako jakákoli firma před prodejem části event. celé společnosti.
Přibývají nové platby za dříve bezplatné služby.
Na tom by asi nebylo nic divného kdyby firma zápasila s rozpočtem.
ale při miliardových ziscích jde pouze o jedno, zvýšit hospodářský výsledek před prodejem akcií. Dávám tomu max. 3 měsíce.

Anonymní
# Zasláno: 6 Úno 2010 09:25 - IP: 213.211.38.xxx
Odpovědět 

Řekl bych že minimálně google situaci mění. Odkazy mají čím dál menší vliv, čím dál více se zaměřuje na odkazy tématické, na odkazy mimo patičku atd... Nebude dlouho trvat a odkazy nebudou mít skoro žádnou hodnotu. Řekl bych, že už dnes tomu skoro tak je, protože odkazy zvyšují ranky a ranky dneska už skoro nemají vliv na pozici v serpu.

Co se týče seznamu souhlasím. Zneužívá toho, že ikdyž se googlu ani zdaleka nevyrovná, tak má stále prvotní postavení na českém trhu, čehož velmi zneužívá a vydělává na tom. Ale co se dá dělat.

jarin001
# Zasláno: 6 Úno 2010 09:32 - IP: 89.103.80.xxx
Odpovědět 

Díky, už jen diskuze pomůže.

Petr Komarek
# Zasláno: 6 Úno 2010 23:59 - IP: 88.101.128.xxx
Odpovědět 

No uvidíme, čas ukáže, jak to vše dopadne. http://www.londonbridge.cz

dawe.sy
# Zasláno: 7 Úno 2010 13:44 - IP: 213.195.238.xxx
Odpovědět 

Petr Komarek fakt Vás to baví?

Anonymní
# Zasláno: 7 Úno 2010 15:29 - IP: 90.179.145.xxx
Odpovědět 

Je velice dobre, ze tahle diskuze vznikla, protoze mne honba za odkazy uz davno presla, jednak to neprinese skoro zadnou navstevnost a zbytecne to ubira na kvalite webu. Kolik prenese ranku specialni podstranka s ranky PR0, SR30 a s 30-ti odkazy? Prece nula.

U mne jednoznacne RewriteRule ^odkazy-sbohem-a-nikdy-vice/$ - [G,L]

Anonymní
# Zasláno: 7 Úno 2010 23:34 - IP: 82.150.166.xxx
Odpovědět 

Dokázal by mi tady někdo potadit. Mám web www.prestat-kourit.eu. Na seznamu je na prvni strane na slovo elektronická cigareta, ale na googlu to pořád nějak nejde. Nevíte jak na to? Díky

Anonymní
# Zasláno: 8 Úno 2010 10:16 - IP: 90.179.145.xxx
Odpovědět 

Pro dotaz toho typu jsi mel zalozit svoje vlakno, tady se resi neco jineho.

Osobne moc nechapu, proc mas v title url adresu a jeste v takovem tvaru, takze by sis mel pohrat v prvni rade s titulkem, protoze to je zaklad a potom se vrhnout na titulni stránku, protoze zacinat stranku "Elektronická cigareta z www.prestat-kourit.eu = začátek zdravějšího kouření" neni moc dobry napad.

jarin001
# Zasláno: 8 Úno 2010 13:24 - IP: 89.103.80.xxx
Odpovědět 

Google už ignoruje nejen odkazy v patce webu, ale i META keywords
Bere hlavně z titulků, nadpisů ( alespoň tedy H1 ), textů a URL ADRESY, to zvýrazňuji, protože je dnes důležité používat CURL.
Při vyhledávání je dobře vidět co si Google "tučným" písmem vyznačí.
Tak je to podle mně správně, já už nechci věnovat svůj čas výměně odkazů, chci se věnovat webu.
Jak to je nyní se Seznamem je pro mě záhada, někdo má vysoký Srank díky zpětným odkazům, někdo může být za to samé penalizován.
Je to jen jeden z prvků algoritmů ale pro mnohé provozovatele webů je to nutné zlo.
Snad už mají zpětné odkazy na kahánku a byznys kolem nich jakbysmet.
Pokud bych se měl ale přiklonit k nějakému vyhledávači, tak je to Yahoo :-)

Anonymní
# Zasláno: 8 Úno 2010 15:57 - IP: 213.211.38.xxx
Odpovědět 

S tím bych zase až tak moc nesouhlasil. Většina odkazů na mě vede z patiček a google je bere jako backlinky a mám PR3.

jarin001
# Zasláno: 8 Úno 2010 16:54 - IP: 89.103.80.xxx
Odpovědět 

To je tvůj názor a já tu taky s nikým nesoupeřím.
Tohle vlákno je o tom jak s odkazy zacházet do budoucna.
PR3 není špatný, vlastně jsme na tom stejně, nemůžeš ale přemýšlet
o zpětných odkazech jako o službě kterou děláš pro vyhledávače.
Opravdovou váhu budou mít odkazy v textech, protože do patky si lidi
pustí ledacos, ale do textu (obsahu) už zapřemýšlý.
Já jsem pro přirozený vývoj, pokud můj web někoho zaujme tak na něj odkáže a naopak.
Potom mají odkazy smysl, provozovatelé vyhledávačů to tak asi s odkazy mysleli ale to neznáte českého člověka :-)

Mně by velice zajímal názor někoho kdo žil nějakou dobu třeba v SRN. USA nebo Francii a věnoval se SEO, jestli se tam vyskytují podobné praktiky jako u nás.

Anonymní
# Zasláno: 8 Úno 2010 19:06 - IP: 90.179.145.xxx
Odpovědět 

Pokud si chce davat nekdo zpetne odkazy do paticky, tak at si je tam dava, treba strejda Google bude davat PR10 nejvetsim silencum, kteri tech odkazu budou mit nejvice. :-D Jarin001 to napsal jasne "opravdovou" vahu budou a maji odkazy v textu, obalene textem. Proc??? Logika. Navstevnik nebo robot bude a vi PRESNE, kam ten odkaz smeruje a co se na te strance bude nachazet. PR3 ma kazdy druhy web a stejne mu je to k nicemu, kdyz ho drti stranka s PR0.

Odkazy na zapade, to je jako nebankovni pujcky a plastova okna v CR. Od ceho se na zapade upousti, tak se cpe do CR. Proc??? Mame treba zlate rucicky, ale nekteri obyvatele jsou proste trubky, no a na lidske blbosti se nejlepe vydelava, viz prodej odkazu. Xkrat za den ctu mail, kde mne zahranicni firmy nabizeji odkazovani z nekolika webu PR6-PR8. Proc??? Protoze tam u nich o to nikdo nema zajem, takze to zkousi nekde jine a u mne taky nepochodi, protoze jsou to vyhozene penize a riskovat penalizaci, tak to za to vazne nestoji, alepson ne mne.

Pokud chce mit nekdo navstevnost, tak musi zapracovat a pracovat stale na webu. Vybudovat kvalitni web stoji moc casu, je to drina a cloveka to nekdy nebavi, ale jak se rika "Kazdy dobry skutek byva po zasluze potrestan", takze si hluboko do pameti zapiste titulek teto diskuze a pamatujte si ho, dobry web se bude propagovat sam, protoze lidi na neho budou sami od sebe odkazovat, kecat o nem ve skole, v praci. No a treba i u milostnych hratkach, treba. :-D

jarin001
# Zasláno: 8 Úno 2010 19:49 - IP: 89.103.80.xxx
Odpovědět 

Musím napsat že jsem příjemně překvapen ne jen s pozitivními reakcemi za které děkuji ale hlavně za pochopení tohoto vlákna.
I negativní reakce jsou přínosem protože diskuze má vždy dvě strany, tady zatím každý pochopil smysl / nesmysl zpětných odkazů v současné době.

Já jsem podobnou diskuzi rozvinul i na jiném "významném" internetovém fóru
a musel jsem odpovídat na dotazy typu "co ti do toho vole kolik dám za odkazy apod." takže jsem tam fórum na toto téma ukončil, už se netýkalo tématu.
Budu rád za každý Váš příspěvek v tomto vláknu, protože pokud můžu parafrázovat kolegu, když na sebe budeme odkazovat protože chceme, budeme o sobě kecat ve škole, v práci i milostných hrátkách tak
se jedná o relevantní odkazy.
Nákupem 10 kg odkazů žádný web nezíská reputaci.

Anonymní
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:05 - IP: 213.211.38.xxx
Odpovědět 

S tím vším samozřejmě souhlasím, jen jsem chtěl dodat, že hodnotu odkazy z patičky úplně neztratily (pro vyhledávače). S kvalitou webu to samozřejmě nemá co dělat. Jinak souhlasím.

Anonymní
# Zasláno: 8 Úno 2010 23:22 - IP: 90.179.145.xxx
Odpovědět 

Negativni reakce budou u tohoto tematu vzdycky, pokud si clovek nezavola strejdu a neoveri si ranky webu na prvni strance. Pochopi, ze homepage s PR0 drti homepage s PR5, PR4, PR3. Proc??? Protoze ma lepsi strukturu webu, lepsi obsahovou stranku a dalsi faktory.

Ja osobne bych na odpoved tohoto typu ani neodpovidal, protoze ten kdo Te nazyva "volem", tak je vul sam, protoze vyhazuje penize z okna. K cemu je web s PR5, kdyz navstevnik po 10 sekundach odchazi. Proste k nicemu a vyhledavace jsou jako uzivatel, chteji prece to, co je zaujme, no a to je text. Co si koupi ctenar v knihkupstvi, knizku s par radky nebo biblu??? A roboti jsou prece take ctenari, pro uzivatele vyhledavacu, jsou to pavouci pruzkumnici, prece, aby nam usnadnili praci a moc nam ji nekdy neusnadnuji, protoze nemaji lidsky mozek.

Pokud to nedelaji ted, tak stejne casem vyhledavace budou ignorovat relevantni odkazy, protoze v dobe ......................... je to velice snadne je získat. 10kg odkazu ve srovnani s 10kg textu je absolutne nic, text, text, text je hlavni klic uspechu, protoze do vyhledavace zadavame "co budou davat dneska v telce" a ne "chci web s PR10", i kdyz tu druhou variantu tam zadava kazdy, kdo ve zpetnych odkaz vidi svoji existenci nebo tuningove svych html kodu, kteri by si v prvni rade meli vyhledat neco o tom, jak vlastne robot vidi jejich stranky a ze stejne budou za webem, ktery ma 67% a oni budou mit 100%.

Polozme si otazku, pro koho by jsme weby delali, kdyby neexistoval ani jeden vyhledavac??? A podle sve odpovedi se zacneme chovat. Chcete mit zavareny server od skutecne navstevnosti anebo od pruzkumniku, kteri jen xkrat denne kontroluji, jestli jste jejich odkaz nahodou nesmazali???

Dost lidi nechape, ze stejne jako majitele webu i vyhledavace mezi sebou souperi, ale u nich jde o daleko vetsi balik penez a jelikoz jejich "kvalitu" neurcuje zadny rank, ale serp, a oni si nemuzou dovolit ztratit navstevnost, protoze ta je zivi a nemohli by prodavat odkazy naivkam, kterym se nedari dostat na prvni stranku. Vyhledavace nas proste ovladaji, je to k usmevu na tvari, ale je to skutecne tak, vzdycky budeme skakat tak, jak oni budou piskat. ;-) Jsme otroci vyhledavacu, no proste des. :-D A nemelo by to byt spise naopak??? Tot otazka pro vsechny tuningare html a menice odkazu. ;-)

jarin001
# Zasláno: 9 Úno 2010 10:51 - IP: 89.103.80.xxx
Odpovědět 

Souhlasím a myslím že i vyhledávače se začínají víc soustředit na texty než na balík odkazů v patce.
Viděl jsem tu v diskuzi web, kde jeho provozovatelka žádala o kritiku / hodnocení webu.
Jako laik byla vystavená masáži některých odborníků kteří omýlají stále
dokola nutnost zpětných odkazů, že jich měla v patce cca 40-50.
Nejen že to SEO webu nepomůže ( spíš naopak ) ale ještě si ty stránky
zbytečně hyzdí.

Anonymní
# Zasláno: 9 Úno 2010 17:36 - IP: 90.179.145.xxx
Odpovědět 

Odbornici, kteri stavi uspech webu na odkazech, tak jsou proste hlupaci a nic jineho. Kdyz je nekdo laik, tak nemuze verit vsemu, co se kde precte, protoze sandbox skutecne existuje a je to i dobre, protoze takove extremy co nekteri predstaveji to uz je vazne moc. Ja osobne se musim smat, kdyz tady vidim to ponizovani a vnucovani tech odkazu, i kdyz je to k placi. To se radeji budu ponizovat pred zenskou, abych z toho taky neco mel. :-D Co ma clovek z ranku? Nic. To uz je lepsi vymenovat odkazy podle navstevnosti, protoze tam je uz nejaka vetsi sance, ze jeden ze sta klikne na ten odkaz. K cemu je webu odkaz, ze ktere prijde navstevnik jednou za rok? K nicemu. A stejne si clovek nevybere, protoze existuji chytraci, kteri napsali aplikace na umele zvysovani navstevnosti. Kaslat na odkazy, nejmoudrejsi reseni.

Hlavi
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:15 - IP: 81.201.60.xxx
Odpovědět 

Když se tu mluví o váze patičkových odkazů - nikdy jsem nedělal nijakou extra propagaci firemních stránek http://www.hlavacek-webdesign.cz a trofám si říct, že 90% všech odkazů, které nanás směřují jsou z patiček webů (cca 150), které jsme sami vytvořili a ty zbývající žádnou velkou váhu nemají (jsou např. z podobných diskuzí, jako je tato, z katalogů apod.) a přesto máme GTPR 5. Takže říct, že patičkové odkazy nemají váhu je zavádějící - nemají váhu pro lidi ale pro vyhledavače jsou stále odkazy, se kterými je nutno počítat a čím víc jich je, tím lépe je vyhledavači odkazovaný web hodnocen - tak to bude vždy.

Když propaguji eShop, kde je hlavním cílem získat klienta, tak mám pořád dvě možnosti zaměřit se na kvalitu nebo na kvantitu - kdo si co vybere je na něm. Nám zatím vychází, že zaměření na kvalitní zpětné odkazy vychází v důsledku levněji Jednak jsou stálejší a druhak z nich příchozí návštěvnost je cílenější => eShop či jiný web pak vynáší více.

Anonymní
# Zasláno: 11 Úno 2010 21:22 - IP: 90.179.145.xxx
Odpovědět 

Hlavi

Zapomnel jsi dodat z paticek webu, ktere jste delali. To by jste jeste meli zakaznikum platit za svoji reklamu, jelikoz jim to ubira na kvalite. ;-) Mas sice PR5, ale na kw webdesing jsi az na druhe strance, drti Te dokonce web (www.vitecwebdesign.net) s PR0, takze super, mas pravdu odkazy maji porad velkou vahu. A co specialni stranka "nasi partneri", ktera je vazne dobre udelana, mas tam svoje prace, ale pritom zakaznici na Tebe odkazuji z paticky. Bud fer a taky si dej vsechny odkazy do paticky a ne na specialni podstranku. Napsal jsi to presne " ... nemají váhu pro lidi ale pro vyhledavače jsou stále odkazy". Pro koho delas vubec web pro lidi nebo pro vyhledavace??? Koukam, ze ani pro jedno, kdyz jsi na druhe strance. Neber si to spatne, ale jsme ve vlakne, kde se resi nedulezitost zpetnych, no a Ty jsi dostal nazorny priklad, protoze Te drti web s daleko mensim poctem zpetnych odkazu nez mas Ty.

Vaše odpověď
Tučně  Kurzíva  Podtržení  Vložit obrázek  Vložit odkaz 

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici devět:
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Můžeš použít uživatelské jméno bez hesla, pokud dané jméno nemá již registrováno jiný uživatel.

Webdesign Webový Servis :: Váš hosting :: Seo Servis

Pohání nás: miniBB™ (http://www.minibb.net) © 2001-2010 Váš-Hosting.cz