Backgroung-image nejde

O tvorbě webu HTML5, CSS3.

Příspěvekod obzi » 22 bře 2009 01:42

zdravim...zacinam se ucit css a snazim se si udelat takova jednoduchy design pro muj web...predelavam si jedno free template a zaroven se z nej ucim...jenze se mi nezobrazuje background image v panelech,capmain a zapati...nwm cim to je mrknout se na to muzete na http://crazycrime.7u.cz ...na tomhle webu si to testuju...kody mam tady:

a.side_menu {
float:left;
background-image: url('images/side_up.png');
width: 170px;
height: 15px;
color : #EE0000;
text-decoration : CrC;
margin:0px;
padding: 2px 0px 0px 5px;
border-bottom: 1px solid #000000;
}

a:hover.side_menu {
background-image: url('images/side_down.png');
text-decoration : CrC;
margin:0px;
color: #EE0000;
}

.footer {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10px;
color: #FFFFFF;
background-image: url(images/footer.png);
border: 0px solid #000000;
padding: 5px;
}

jeste zdaleka neznam vsechny funkce a css delam tak tyden ale i tak nwm v cem tam mam chybu...mohli by jste mi poradit? kdyztak icq: 416 185 537... moc diky
obzi
 
Příspěvky: 1
Registrován: 22 bře 2009 01:41

Příspěvekod elmino_cz » 23 bře 2009 23:54

Pokud jde jen o ten background-image, tak to osobne nepouzivam...([url=http:// [url=http://www.jakpsatweb.cz/css/background-image.html]www.jakpsatweb.cz/css/background-image.html[/url]]http:// www.jakpsatweb.cz/css/background-image.html[/url])

Podle me je lepsi pouzivat obycejny background, treba:
background: #XXXXXX url(images.png) no-repeat left top;
(http://www.jakpsatweb.cz/css/background.html)
elmino_cz
 
Příspěvky: 80
Registrován: 13 pro 2008 17:22
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod MilanHS » 15 dub 2009 18:59

Zdravím Vás panové,

Taky se pokouším naučit něco o CSS z internetu, ale mám problém s pozadím stránky. Pokusil jsem se napsat kód dle instrukcí ale pokud ten soubot uložím jako html vše funguje OK ale validátor http://validator.w3.cz/ mi stránku zhodnotí jako nevalidní. Pokud ale text uložím jako xml nebo xhtml kód je validní, ale stránka se mi objeví bez údajů z kaskádového stylu. Nevím jak dál chtěl bych zkusit pomocí CSS rozmístit grafiku ale teď nevím jak dál a kde je chyba. Prosím o radu kod je níže.


<!-- ?xml version="1.0" encoding="UTF-8"? -->
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta name="author" content="TEST MEN" />
<meta name="copyright" content="TEST" />
<meta name="email" content="webinfo@noname.no" />
<meta name="description" content="TEST TEXT." />
<meta name="keywords" content="text, test" />
<title>Testovací webovka</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
margin: 0;
padding: 0;
background: #040404;
font-family: Calibri;
text-align: center;
}
h1 {
font-size: 25pt;
color: white;
}
p {
font-size: 20pt;
color: orange;
}
-->
</style>
</head>
<body>
<h1>TEST NADPISU</h1>
<p>Test textu, test textu, test textu</p>
</body>
</html>
MilanHS
 

Příspěvekod Frost » 15 dub 2009 20:31

Ten kod je ruzne poslepovany, styly by meli byt v externim souboru, xml format je neco zcela jineho. Radeji jeste neco nastudujte nez se do toho date.
Musite rozumet formatum, deklaracim typu dokumentu, rozvrzen atd..
je toho dost, nebo pouzijte nejaky editor, kupodivu nejcistejsi kod generuje frontpage od microsoftu
Frost
 
Příspěvky: 62
Registrován: 09 dub 2009 04:15
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod Karas44 » 16 dub 2009 07:48

Ten kód je správně, ať už je poslepovaný nebo ne. Je validní pomocí XHTML a s příponou XHTML nebo XML se ti zobrazí CSS styl pokud nebude ve značce pro komntář. V XML jazycích (na rozdíl od HTML) fungují komentáře v elementu <style> jako skutečné komentáře, takže tam vlastně žádný stylopis nemáš. Pokud tyto značky odstraníš tak to bude fungovat správně jak jsi chtěl. Ale pozor na explorer ten ti to nezobrazí nemá podporu XHTML lepší bude to psát v HTML.

CSS se může dávat do značky komentáře pro starší prohlížeče, ale podle mne je to dnes už zbytečné.

CSS styl může být v externím souboru, ale nemusí dokonce pro umístění grafiky pomocí CSS je lepší mít tento styl v hlavičce. Další použití CSS je možné in line na řádku.

Studujte a zkoušejte podle toho co vidím je to zkouška jak bude CSS fungovat jen tak dál.
Karas44
 

Příspěvekod Anonymní » 11 říj 2009 14:34

ahoj chlapi, prosimvas mam prosbu... Udelal jsem si stranky a potrebuju si je jeste predtim zkusebne dat na internet a nekde jsem zaslechnul, ze to nejak jde na zkousku, nefinance... prosim poradte... dekuji
Anonymní
 

Příspěvekod Anonymní » 30 dub 2013 14:56

můžeš zkusit free hosting např: http://ic.cz


Naposledy oživil Anonymous v 30 dub 2013 14:56
Anonymní
 


Zpět na HTML/CSS

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků