Do HTML nebo do CSS

O tvorbě webu HTML5, CSS3.

Příspěvekod Muflus » 05 lis 2009 19:55

Začínám psát web a začal jsem s pozicováním obrázků. Napsal jsem to rovnou do HTML

<div style="position: absolute; left: 50%; width: 900px; margin-left: -450px; z-index: -1">
<img src="http://www.levneruceni.cz/images/lista.jpg" alt="lista.jpg, 94kB" title="" border="0" height="200" width="900">
</div>

ale řada lidí dává pozicování do CSS. Zajímá mě co je lepší a proč. A který systém mají vyhledávače raději a proč. Díky za radu.
Muflus
 

Příspěvekod tom » 05 lis 2009 20:51

Vyhledávačům je to jedno.
Lidi to dělají, aby si ulehčili práci. Jednak je to přehlednější a především na jeden společný externí css se běžně odkazují všechny stránky v rámci webu.

A na to jpw jsem neodkazoval pro srandu:

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-prakticky.html
tom
 

Příspěvekod Muflus » 05 lis 2009 21:53

tom
Díky za odpověď při tvorbě stránek se webem www.jakpsatweb.cz řídím. Ale chce to informace z více zdrojů.

Vidím že máš HTML zmáklé...mohl bys mě prosím na sebe poslat mail nebo ICQ.
Nemám tě v úmyslu otravovat každý den, ale spíše bych potřeboval výsledný kód zkontrolovat, jestli je validní. Díky
Muflus
 

Příspěvekod merits » 06 lis 2009 07:28

Vyhledávačům to tedy není jedno.... :-D
Jedněmi z parametrů měřenými roboty vyhledávacích enginů je doba stažení stránky a její odezva.
Pokud přímo do html kódu cpete styly, jenom zbytečně zvětšujete kód...
Doba stažení se sice nezvýší nijak extra, ale mohla by...
merits
 
Příspěvky: 509
Registrován: 07 led 2009 08:04
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod tom » 06 lis 2009 09:11

merits
Principielně ano, i když v reálu si neumím přestavit, že by kilobajt nebo dva mohly odezvu znatelně ovlivnit. Pokud by to tak bylo, měl by ten web zřejmě nemalé problémy.

Nicméně to, že css patří do externího souboru, to je bez diskuse.
tom
 

Příspěvekod merits » 06 lis 2009 09:42

Tome,

souhlas, taky nemyslím, že by ovlivnění odezvy bylo takové, aby se dalo srovnávat s jinými faktory, které mají na odezvu vliv. Ale může se stát, a takových webů jsem viděl spoustu, že stylů v HTML bude více než informací.

Další věcí je poměr kódu k informacím, tj. informační hodnota webu, která bývá hodnocena také. Čím více kódu, tím menší informační hodnota... atd.
merits
 
Příspěvky: 509
Registrován: 07 led 2009 08:04
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod Muflus » 03 říj 2012 22:27

Děkuji všem za vyčerpávající odpovědi!!
Frknu to do ex. souboru.


Naposledy oživil Anonymous v 03 říj 2012 22:27
Muflus
 


Zpět na HTML/CSS

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků