Google snizil me pozice pri vyhledávání. Proč?

Vše o nástroji analyzující stav webových stránek ve vyhledávačích (pozice, zaindexované stránky, zpětné odkazy, ranky).

Příspěvekod Pulec77 » 29 bře 2008 10:52

Dobrý den, četl jsem, o tzv. google dance ale mám trošku jiný problém.

www.xparfemy.cz můj web se prokousal az na zajimavé pozice na slova levné parfémy jsem byl na googlu do 10místa, a spousty konkrétních dotazy treba diesel plus plus, nebo ruzne značky parfému jsem se zobrazoval na první stránce.

Najednou spadla indexace z 20tis. na 530 stránek, aby o pár dní později dosáhla opět svého optima 21 400, ale výsledkem toho je, že mě google vůbec neřadí a na slovo levné parfémy nejsem ani do 100místa.

Koukal jsem do google webmasters tools a zadnou chybu mi to nepíše. Je to vcelku bolavé protoze google tvořil zajímavý podíl návštěvníků o který jsem lusknutím prstu přišel.

Snažím se teď doplňovat ruzné popisky kategorií, aby web nabyl obsahu, přidávám články atd... tak uvidíme ale jinak nic zásadního jsem na webu nezměnil, jedině jsem upravil pipisky z třeba Diesel Plus Plus - toaletní voda s rozprašovačem - 100ml, na Diesel Plus Plus - pánská toaletní voda s rozprašovačem - 100 ml.

Pokud by mi někdo dokázal poradit budu rad.
Pulec77

Příspěvekod Karel Bordich » 29 bře 2008 11:54

Sitemap.xml máte?
Karel Bordich

Příspěvekod mizu » 31 bře 2008 07:33

Google zpracovává data průběžně. Podívejte se do projektového deníku, zda nemá Google příčinu k penalizaci. Možné je také to, že změnil některé z kritérii pro hodnocení odkazů a některé odkazy ho nesplňují.
Každopádně závěry má smysl vyvozovat až s delším časovým odstupem.
mizu

Příspěvekod Pulec77 » 31 bře 2008 10:00

Sitemap.xml nemam ale chystám se ho v nejbližších dnech vytvořit. Ale neměl jsem ho nikdy a dříve bylo vše ok.

Projektový deník to je na webmasters tools? Jak poznam, že našel něco za co mě penalizuje?

Dnes za noc zaindexoval další stránky a již mám 31tis. odkazů zaindexovaných, takže s ochotou indexu každý nový produkt který přidám.

Tudíž bude zakopaný pes někde v neochotě mě dobře hodnotit.
Pulec77

Příspěvekod mizu » 31 bře 2008 13:52

Projektový deník - tím jsem myslel něco kam si píšeš poznámky o tom co jsi kdy udělal. Je to dobré, můžeš pak sledovat co vyvolalo změny.

Když koukám na tvé stránky, tak první co mne uhodilo do očí jsou neuvěřitelně dlouhé TITLE a META tagy. Vyhledávače se snaží chovat jako lidé, neplatí proto ono "Čím víc, tím líp", ale všeho by mělo být tak akorát. Na příklad se tvrdí, že použití výrazů v metatzích, které pak neužiješ v těle stránky je důvodem k penalizaci atd. atd.
Přesný důvod snížení hodnocení tvých stránek můžeš odhalit jen ty sám.
mizu

Příspěvekod Pulec77 » 31 bře 2008 17:04

Meta tagy jsem zmenil včera za takhle dlouhé spíš jako takový pokus ale s pokusem jsem to přehnal. Měl jsem tittle Xparfemy.cz - levné parfémy všech světových značek. Chtěl jsem zkusit jak ohodnotí více klíčových slov ale přehnal jsem to to opravdu uznávám seškrtám to. To by spíš takovej výkřik do tmy jelikož jsem z toho nešťastnej.

Zkusim tedy několik zásadních změn vrátit, je možné, že by mohl reagovat na hromadnou výměnu odkazů ale to taky nikdo nedokáže na 100% říct, jestli je to důvod k penalizaci nebo neni, logicky by asi byl ale prakticky to nejde protože by se tim mohl dopustit znevýhodnění nevinných. Uvidíme no.
Pulec77

Příspěvekod Pulec77 » 31 bře 2008 18:12

Ted jsem si vsimnul ze sem mel v hromadne vymene odkazu propasovanej odkaz na warezz torent stranky to by mohl byt ten problem, protoze predpokladam ze tyto weby google tvrde penalizuje ano vyhledaje ale odkazovani na ne tresta tak uvidime, nemyslim si ale ze vymena odkazu jako takova mu vadi napriklad na weby ktere jsou v danem oboru a tak . Maximalne jim bude pridavat ruznou relevanci.
Pulec77

Příspěvekod Pulec77 » 31 bře 2008 18:15

A nebo me napada jeste moznost, do nedávna jsem jako nová doména měl GPR -1, cca 14dní zpet mi zkocilo 0 tudíž začal hodnotit, a jelikož GPR používá při řazení tak je možné, že při -1 neví co si má myslet, jelikož zatím nestihl udělat hodnocení a tak dává větší váhu klíčovým slovům a struktuře, ale když si udělal obrázek a dal 0 tak mohl začít dávat větší relevanci GPR a ostatním menší.
Pulec77

Příspěvekod Pulec77 » 31 bře 2008 22:18

Tak už vím kde je částečně zakopaný pes, skutečně jsem se spíš dostal do dočasného google dance a seo-servis si stim nejak neumí poradit, můj vysledek je google nenalezen ostatni vyhledavace sem a pritom jsem na 12-13 místě na slovní psojení levné parfémy.

Tímto bych vyzval tvůrce aby zkontrolovaly jestli nemají chybu ve skriptu.
Pulec77

Příspěvekod Kozoroh » 22 kvě 2008 20:07

Nic si z toho nedělej, já s některými weby spadl z 5/10 na 3/10. Taky hledám proč. :)
Kozoroh

Příspěvekod lober » 02 úno 2012 00:15

v google pravidlach je uvedene ze na jednej stranke moze byt max 100 hypertextovych odkazov....

title - 50 znakov
descrition - 150 - 250 znakov

Naposledy oživil Anonymous v 02 úno 2012 00:15
lober

Zpět na Pozice ve vyhledávačích

• { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek