Je pro vyhledávače důležité když je url s www nebo bez ?

Vše o nástroji analyzující stav webových stránek ve vyhledávačích (pozice, zaindexované stránky, zpětné odkazy, ranky).

Příspěvekod Anonymní » 10 kvě 2009 18:51

Je pro vyhledávače důležité když je url s www nebo bez ? Vím, že se to dá přesměrování nastavit v .httacces, ale zajímá mě zda je lepší varianta s www nebo bez. Provozuji stránky seznamyfirem.cz a asi před týdnem přesměroval na variantu bez www, toto variantu jsem vybral, protože měla právě vyšší pg-rank. Při vyhledávání se mi ale zdá, že se zobrazují výsledky spíše s www. Nemá třeba google náhodou variantu s www nejak raději? Co byste mi doporučili?
Anonymní

Příspěvekod Karel Dytrych » 10 kvě 2009 20:09

Doporucuji vam v google webmasters tools nastavit preferovanou verzi.
Karel Dytrych

Příspěvekod Homer » 11 kvě 2009 14:11

Já vždy používám werzi s www. Google ma radši tu variantu, kteru si předvolíš ve webmasters.
Homer

Příspěvekod Anonymní » 11 kvě 2009 17:51

Tak jsem ve webmasters zvolil variantu bez www a v .httaccess upravil na přesměrování www na bez www. Díky za tip na webmasters tools, užitečné..
Anonymní

Příspěvekod Anonymní » 02 čer 2009 14:59

takže je lepší www nebo bez www?, co by jste dali vy?
Anonymní

Příspěvekod Lester » 02 čer 2009 15:07

ja bych dal s www. ale je to spis o zvyku
Lester

Příspěvekod Anonymní » 02 čer 2009 16:57

má cenu se s tím vůbec zabývat? díval jsem se na různé stránky s vysokou návštěvností, rankem atd. a velmi se to liší. Něteré mají varianty s www i bez, někdo to přes 301 přesměrovává jen na jednu variantu...takže není lepší to nechat být?...
Anonymní

Příspěvekod Kamil Brabec » 02 čer 2009 20:35

Přímý vliv to nemá, pouze to chce vyrat preferovanou variantu a vše ostatní na ni přesměrovat skrze 301
Kamil Brabec

Příspěvekod info@123reklama .cz » 03 čer 2009 11:35

Dobrý den. No já mám na to takový pohled, že je velice důležité zbavit se všech duplicitních stránek, tedy přesměrovat pomocí 301 vše na verzi, kterou budete preferovat. Jakou preferovat? Dělám to takhle, pokud na webu budu používat subdomény, budu preferovat verzi bez www, aby si uživatelé zvykli, že na tomto webu se www nepíše a to proto, že www.subdomena.domena.cz nic není. V opačném případě, když subdomény nepoužiju, doporučuji ponechat www, již kvůli propagaci jinde než na internetu, potom je to všem jasné, že jde o web i těm méně chápavým, nebo třeba starším lidem. Golasowski
info@123reklama .cz

Příspěvekod Vilda » 08 čer 2009 16:23

Já preferuji verzi s www... Když tuhle adresu napíšete do mailu, tak se z ní automaticky stane odkaz a o to mi jde.
Vilda

Příspěvekod Vilda » 08 čer 2009 16:26

Já preferuji verzi s www... Když tuhle adresu napíšete do mailu, tak se z ní automaticky stane odkaz a o to mi jde.
Vilda

Příspěvekod xmanyk » 06 srp 2010 09:08

Ve verzi bez www se mi nezobrazuje google adsense ...
xmanyk

Příspěvekod Homer » 31 pro 2011 01:31

Já preferuji verzi s www, když tuhle adresu napíšete do mailu, tak se z ní automaticky stane odkaz a o to mi jde.

Souhlasím, verze s www je lepší i z dalších důvodů. Pokud web propaguješ i jinde než na internetu je lepší psát to s www. Zejména u některých méně obvyklých TLD. Když napíšu do letáku adresu pepa.name tak řada lidí ani nepozná, že se jedná o adresu, s www to většina lidí snad pochopí.
Homer

Re: Je pro vyhledávače důležité když je url s www nebo bez ?

Příspěvekod jhavrlant » 31 pro 2011 02:29

Já to hodím v .htaccess na verzi bez www (je to zvyk) a na Google Webmasters už to neřeším, nelze přece indexovat verzi s www pokud se nezobrazí.

Jinak podle mně taky záleží na délce a názvu adresy, některá vypadá lépe s www, některá bez. Prezentovat ji ale můžete s www tak jako tak.
jhavrlant

Zpět na Pozice ve vyhledávačích

• { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek