MySql - '?' namiesto 'ň' (utf-8, diakrit

Příspěvekod Anonymní » 15 kvě 2008 09:21

Ked taham udaje z DB vsetko sa mi zobrazí správne, aj makcene a dlzne ale iba pri 'ň' sa mi zobrazia otazniky ?.

Vsade pouzivam kodovanie utf-8.
Anonymní
 

Příspěvekod Anonymní » 15 kvě 2008 09:24

<em>Ked taham udaje z DB vsetko sa mi zobrazí správne, aj makcene a dlzne ale iba pri 'ň' sa mi zobrazia otazniky ?.
Vsade pouzivam kodovanie utf-8.</em>

V spojeni pouzivam:

<em>mysql_query("CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_slovak_ci;");
mysql_query("SET NAMES 'utf8_slovak_ci'");</em>

...ale nepomaha

Dakujem za odpoved.
Anonymní
 

Příspěvekod jhavrlant » 15 kvě 2008 10:40

To chce vyzkoušet parametr v SET NAMES, po upgradu databáze na mém hostingu jsem měl stejný problém a než přepisovat veškeré články v databázi (šlo by samozřejmě automaticky skriptem) bylo nejelegantnějším řešením použití SET NAMES.

Na mém hostingu poradili toto:
"<em>V případě že máte po upgradu MySQL problém s kódováním na webových stránkách, tak je nutné provést následující úpravu. Do Vašich skriptů hned za provedení připojení k databázi vložte jeden z následujících řádků:

mysql_query("SET NAMES 'CP1250'"); pro kódování Windows 1250
nebo
mysql_query("SET NAMES 'latin2"); pro kódování ISO 8859-2</em>"

Zdálo se to v pohodě, jenže se znaky stejně pořád zobrazovaly špatně. Řešením bylo zkoušení, které nakonec dopadlo takto:
mysql_query("SET NAMES 'latin1'"); a vše bylo v pohodě. Chce to prostě vyzkoušet jiná kódování, problém znaky v databázi je někdy šílenost.
jhavrlant
 
Příspěvky: 116
Registrován: 18 dub 2008 00:32
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod Anonymní » 19 kvě 2008 14:38

Skus vlozit za spojenie do databazy parameter:

mysql_query("SET NAMES utf8");

...tak by to malo ist :-)
Anonymní
 

Příspěvekod galenn » 12 čer 2008 08:41

2 jhavrlant: Díky moc, taky jsme měnili hosting a sice mě to stálo hodně času a zkoušení, ale nakonec zabralo mysql_query("SET NAMES 'latin1'");
Zajímavý, že pro kódování cp1250, ale hlavně, že už to chodí...

Díky 8o)
galenn
 

Příspěvekod fishman305 » 01 črc 2008 13:04

Ahoj, mam stejnej problem, ae zaboha mi nefunguje ani jedno z kodovani... :( zkousel sem i latin2... a nic... :( furt je to Ň... jako votaznik :( jo, a jeste - co azbuka??? ta mi taky nende zobrazit... :(
fishman305
 

Příspěvekod Lester » 01 črc 2008 16:52

fishman305
pouzij UTF-8 ale jde o to, ze ty predpokladam nevis v jakem kodovani to v databazi je ... vyber jedno a nezbyde ti, nez ji plnit v onom kodovani znovu, nebo experimentovat :)
Lester
 
Příspěvky: 233
Registrován: 14 dub 2008 23:18

Re: MySql - '?' namiesto 'ň' (utf-8, diakrit

Příspěvekod kraken » 12 led 2012 22:46

ň: &ncaron;


Naposledy oživil Anonymous v 12 led 2012 22:46
kraken
 


Zpět na PHP

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron