nesémantické značky b, i

Vše o nástroji analyzující HTML kód stránek.

Příspěvekod Corwin » 18 čer 2007 17:33

dobré odpoledne. mám dotaz na analýzu kódu, konkrétně na elementy b a i. Analyzér mi vyhodí upozornění, že mám raději používat elementy strong a em, protože B a I nejsou sémantické - jenže co když je to úmysl? Pro sémantiku samozřejmně používám em a strong, ale kterou značku pak použít, když chci prostě jen tučný text, nebo text kurzívou, který nemá žádný hlubší význam? prostě obyčejný text kurzívou.

uvedu i jiný příklad - chci mít nadpis kurzívou (uvažujme čístý html kód s defaultím zobrazením bez stylů) tak přece <h1><em> je hloupost, <h1><i> je mnohem logičtější.

seo-servis samozřejmně používám, a tyhle nedostatky ignuruji... je to ale námět na zlepšení :)

s pozdravem
Corwin
Corwin

Příspěvekod Vladosik » 19 čer 2007 20:11

Text se v dnesni dobe formatuje pres CSS styly a tyto znacky uz se proste prakticky nepouzivaji.
Vladosik

Příspěvekod Anonymní » 20 čer 2007 13:49

Vladosik: máte pravdu, ale i zobrazení bez stylů je důležité. vemte si třeba obyčejnou návštěvní knihu - proč dávat větší důraz na každý text, který je tučný, a vkládat ho do strongů... no a formátování pomocí ostylovaných spanů je také nešikonvé.
Anonymní

Příspěvekod Karel Dytrych » 20 čer 2007 14:31

<em>
Vladosik: máte pravdu, ale i zobrazení bez stylů je důležité. vemte si třeba obyčejnou návštěvní knihu - proč dávat větší důraz na každý text, který je tučný, a vkládat ho do strongů... no a formátování pomocí ostylovaných spanů je také nešikonvé.</em>

A proc tedy chcete mit nastylovaneho neco bez stylu? To jde trochu proti sobe proste...
Karel Dytrych

Příspěvekod Corwin » 20 čer 2007 14:38

psal jsem, že formátování pomocí ostylovaných spanů je nešikovné, sám to nepoužívám. :-)

jde mi pouze o tučný text, respektive kurzívu bez stylů, na který nechci dát žádný větší důraz
Corwin

Příspěvekod Anonymní » 25 čer 2007 13:06

klhjukgh<u>ghfghfghfghf</u>
Anonymní

Příspěvekod Anonymní » 03 črc 2007 12:57

[imgs=http://www.url-to-your-image-here.com/image.jpg]WA[/imgs]
Anonymní

Příspěvekod Anonymní » 12 srp 2007 09:43

Proc se ti zda <h1><em> nelogicke a <h1><i> logicke? Proste v nove deklaraci html xhtml se uz nepouziva b ale strong a misto i - em. Neni treba do toho motat css.
Anonymní

Příspěvekod Vladosik » 12 srp 2007 17:15

Proste v nove deklaraci html xhtml se uz nepouziva b ale strong a misto i - em
To není pravda. Kde tu specifikaci máte? Tagy strong a em mají uplně jiný sémantický význam než tagy b a i.
Vladosik

Příspěvekod Anonymní » 12 srp 2007 21:12

Vladosik: v XHTML 2 již by značky <b> a <i> něměly být nadále podporovány. četl jsem o tom článek na xhtml.com, takže Anonymní možná naráží pravě na tohle.

Zkusím tedy uvést jiný příklad, a snad mě už pochopíte: odstavec, který má být celý kurzívou, i v zobrazení bez stylů. použít zde cite nebo em, které toto zaručí je podle mě nesmyslné, takže bych zde využi právěl <i>

ale zpět k analýze kódu: jak už zde někdo správně řekl, nejedná se o televizní soutěž, aby měli všichni 100 :) pouze mne zajímal názor jiných na používání právě těchto značek. sám je používám právě proto, že nejsou sémantické, a používám je k "nesémantickému účelu" :)

Corwin
Anonymní

Příspěvekod joe » 15 srp 2007 22:30

Ano, prave tohle jsem psal autorovi na icq :-) Ale napsal jsem to uplne jinak nez jsem chtel a taky jsem dostal jinou odpoved.

Podle me, je chybne zobrazeni hlasky, ze nepouzivam spravne semanticke formatovani, kdyz ho pouzivam.

Souhlasim tedy s autorem teto diskuze, protoze ne vsechen text by mel byt formatovan pomoci EM a STRONG, ale mely by se vyuzivat i tagy B a I, ktere na text obsazenych v nich neklade takovy duraz!
joe

Příspěvekod Leinad » 05 lis 2007 16:11

<h1><i> - lze udělat pomocí stylu ve kterém určím že h1 je podtržené. Zvýrazňuji-li text, použiji ...<em>... ale co když chci podtrhnout něco, co není výrazné.
<em>Email:</em>Daniel.hejduk@gmail.com<br /> <em>telefon:</em>123456789
Mi nedává smysl, balit to do <span> by bylo moc znaků.
Leinad

Příspěvekod Vladosik » 06 lis 2007 20:08

Leinad
Nechapu co vlastne myslite.

balit to do <span> by bylo moc znaků.
Take nechapu. Mimochodem v cem by byl problem? Nechce se Vam to psat?
Vladosik

Zpět na Analýza HTML kódu

• { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek