prosím jak upravit netextové dokumenty ?

Copak to mě validátor chce? Nevíte co jsou to ty indexované stránky a zpětné odkazy?

Pokud toho o tvrobě webu a SEO optimalizaci moc nevíte, použijte prosím toto fórum.

Příspěvekod faren@faren-pra ha.cz » 17 črc 2009 19:37

SEO monitor mi vypisuje neustále: "na stránce se vyskytují netextové prvky bez alternativního obsahu. Tyto elementy (především obrázky) se nezobrazují ve všech zařízeních a prohlížečích, a tak je nutné specifikovat i jejich alternativní textový popis".
Poraďte prosím někdo v jakém formátu mám uložit technické listy které mám na stránkách ve formátu JPG..? V těch listech je spousta psaného textu ale i obrázek výrobku a proto je to v JPG, tak co s tím mám udělat..?
faren@faren-pra ha.cz
 

Příspěvekod mishown » 17 črc 2009 20:16

každý obrazok na tvojom webe musí mať v html kode obrazku priklad:
<img src="http://cesta-k-obrazku.jpg" alt="popis-obrazku...">

Teda, v každom musíš mať ten tag alt=" " ..
mishown
 

Příspěvekod faren@faren-pra ha.cz » 17 črc 2009 20:29

a tím se to opravdu celé vyřeší... ? Vypadá to jednoduše a já myslel že ty dokumenty budu muset všechny převádět do jiných formátů. moc děkuju za radu :)
faren@faren-pra ha.cz
 

Příspěvekod Anonymní » 09 zář 2009 19:41

Dobrý den
Anonymní
 

Příspěvekod Anonymní » 09 zář 2009 19:44

Dobrý den,
mám ten samý problém jako faren,ale jenom stím rozdílem že mám všechny alty vyplněné a stránka je validní můžete někdo poradit.Děkuji
Analýza je zde: http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/2024792
Anonymní
 

Příspěvekod marfy » 09 zář 2009 19:56

Anonymní
hned pod BODY máš: <img src="images/header/9.jpg" alt=Suzuki>

u altu ti chybí ""
marfy
 

Příspěvekod Anonymní » 09 zář 2009 23:57

Takže chyba v PHP scrriptu?
<?php
$files = Array();

$dir = dir('images/header');

while ($file = $dir->read())
if (substr_count($file, ".jpg") > 0) $files[] = $file;

echo '<img src="images/header/'.$files[rand(0, count($files)-1)].'" alt=Suzuki>';
?>
Anonymní
 

Příspěvekod unlucky_child » 10 zář 2009 08:46

echo "<img src=\"images/header/".$files[rand(0, count($files)-1)]." alt=\"Suzuki>\"";

neni to chyba php, atributy musis mit v uvozovkach
unlucky_child
 
Příspěvky: 24
Registrován: 27 srp 2009 08:57

Příspěvekod Anonymní » 10 zář 2009 12:56

Super díky moc za nakopnutí a pomoc.
Výsledek je takový:
echo '<img src="images/header/'.$files[rand(0, count($files)-1)].'" alt="Suzuki">';
Ještě jednou díky
Anonymní
 

Příspěvekod pefab » 24 úno 2010 09:53

Zdravím,
mám podobný problém: na stránce URL mám podle validátoru netextové prvky bez alternativního popisu.
Na stránce mám obrázky, u nichž jsem alternativní text kontroloval a nenašel jsem žádnou chybu.
Můžete mi na to někdo mrknout, co jsem tam přehlédl?
pefab
 
Příspěvky: 129
Registrován: 11 úno 2010 09:59
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod pefab » 24 úno 2010 10:17

pefab
 
Příspěvky: 129
Registrován: 11 úno 2010 09:59
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod Anonymní » 24 úno 2010 10:32

Popisy tam máš všechny, validátor hlásí validní takže je to v pořádku. Možná seo-servis klamou ty mezery za slovem alt.
Anonymní
 

Příspěvekod merits » 24 úno 2010 10:49

Proč tam vlastně máte ty mezery?
merits
 
Příspěvky: 509
Registrován: 07 led 2009 08:04
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod pefab » 22 zář 2013 09:16

díky moc, skutečně to bylo těmi mezerami; rozdílný výsledek mezi seo-servisovou kontrolou a w3 validátorem mě také trochu mátl.
důvod pro ty mezery se mi stěží podaří logicky vysvětlit: v html mezery nepíšu a v php ano, pro což nenacházím žádný logický důvod; a ze stejně nepochopitelného důvodu jsem to nějak "zaměnil"


Naposledy oživil Anonymous v 22 zář 2013 09:16
pefab
 
Příspěvky: 129
Registrován: 11 úno 2010 09:59
Bydliště: Czech Republic


Zpět na Pro začátečníky

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník