Prosim o pomoc s validaci

Copak to mě validátor chce? Nevíte co jsou to ty indexované stránky a zpětné odkazy?

Pokud toho o tvrobě webu a SEO optimalizaci moc nevíte, použijte prosím toto fórum.

Příspěvekod Lord » 29 lis 2009 13:01

Dobry den
Nasel by se nekdo kdo by mi pomohl odstranit 20 html chyb z meho eshopu
http://validator.w3.org/check?uri=http: ... mputers.cz

a tomudle take nerozumim:

Na stránce dochází k míchání sémantického zvýrazňování s fyzickým formátováním.
Použité nesémantické značky: font

stránka obsahuje příliš mnoho inline vložených CSS stylů, které by měly být ve zvláštním souboru.
Velikost v CSS navíc: 1.05 kB


za odmnenu mohu nabidnout treba zpetny odkaz na hlavni strance

pokud se nekdo ochotnej najde tak staci napsat na

anuanucomputers@centrum.cz
Lord
 

Příspěvekod zorgo » 29 lis 2009 13:28

<em>
Na stránce dochází k míchání sémantického zvýrazňování s fyzickým formátováním.
Použité nesémantické značky: font</em>

v kode je pouzity tak (priklad) <font size="1" face="tahoma"> na nastavenie textu, ktory by mal byt specifikovany v CSS takto:
font {
font-size: 1em;
font-family: tahoma;
}

<em>
stránka obsahuje příliš mnoho inline vložených CSS stylů, které by měly být ve zvláštním souboru.
Velikost v CSS navíc: 1.05 kB</em>

vela CSS je pozitych priamo v kode cez napr: <div style="background: ...">, ktore by mali byt ulozene v samostatnom subore ..

<em>
Nasel by se nekdo kdo by mi pomohl odstranit 20 html chyb z meho eshopu
http://validator.w3.org/check?uri=http: ... mputers.cz</em>
v kode nema byt <script languate="javascript"> ale <script type="text/javascript">, ... font sa nemoze pouzit v tagu <h?> ... <h1><font size="3"> .. treba specifikovat velkost pisma pre h1 v css (h1 { font-size: 3em; }, ... atd .. je to tam vsetko popisane, kde je chyba v W3C
zorgo
 

Příspěvekod Lord » 29 lis 2009 17:33

Moc dekuji za rady
uz mi zbyva jen 1 chyba
neumnel byste mi poradit i stou posledni chybou

http://validator.w3.org/check?uri=http: ... mputers.cz
Lord
 

Příspěvekod tom » 29 lis 2009 17:52

tom
 

Příspěvekod tom » 29 lis 2009 17:58

jinak.. ten kód je otřesnej.
dvakrát <head>, výtvory jako
<td> <h2>
<a href="?Mode=StiList&amp;StrId=11341">Notebooky</a></h2><br />
<p><strong>Notebooky mnoha značek.</strong> Široký výběr, zboží skladem, skvělé ceny! Notebooky pro každého! Vyberte si u nás ten svůj.
</p></td>

apod.
ten validátor hlásí, že tam je neplatnej tag <Block>.
a btw, kód pro GA patří na konec stránky, těsně před </body>
tom
 

Příspěvekod tom » 29 lis 2009 18:31

a další:

co znamená toto? Opakuje se to tam x-krát.
<fieldset><legend /></fieldset>

K čemu je toto? (5 výskytů)
<a><br /><br /></a>
tom
 

Příspěvekod Lord » 29 lis 2009 20:21

dobry den

<a><br /><br /></a> = o dva radky niz nevim co jinyho pouzit

<fieldset><legend /></fieldset>= to byla soucast eshopu mnel jsem tam doplnit text nic mne nenapadlo tak sem to nechal prezdne

jinak.. ten kód je otřesnej.=sem amater proto sem se tu ptal na rady
Lord
 

Příspěvekod tom » 29 lis 2009 20:43

Dobrá, omlouvám se, měl jsem to formulovat jinak.

Chyby v kódu jsou a budou zřejmě i po zvalidování, ale nepůjde o nic fatálního, fungovat to bude a zákaznka tyhle věci nezajímají. A najít se dá spousta shopů, které jsou na tom hůř.

K tomu <a><br /><br /></a> ..
účel není "o dva řádky níž", ale něco od něčeho odsadit. K odsazení slouží vlastnost "margin".
Uzavírat dvě br do <a> je nesmysl.
tom
 

Příspěvekod Lord » 29 lis 2009 20:59

neni treba se omlouvat

dekuji za rady jeste skusim poresit todle <a><br /><br /></a>

uz mam konecne 0 chyb

vsem zucastnenym moc dekuji za rychlou pomoc
Lord
 

Příspěvekod Apophys » 24 led 2010 20:06

Zdravím,

Asi nebudu zakládat druhé stejnojmenné téma. Měl bych dotaz ohledně mých http://validator.w3.org/check?uri=http: ... toupeni.cz na stránkách http://www.apo-vystoupeni.cz
Zkoušel jsem různé variace, ale vždy mi jedna opravená chyba způsobila jinou. Moc se v tom nevyznám a budu rád za každou radu.

Děkuji moc
Apophys
 

Příspěvekod Apophys » 24 led 2010 20:09

Aha. Tak jsem myslel že to vloží odkaz. Takže ještě jednou :-(

Měl bych dotaz ohledně mých 4 HTML chyb http://validator.w3.org/check?uri=http: ... toupeni.cz
Zkoušel jsem různé variace, ale vždy mi jedna opravená chyba způsobila jinou. Moc se v tom nevyznám a budu rád za každou radu.

Děkuji moc
Apophys
 

Příspěvekod Apophys » 26 led 2010 23:47

no suggestions? :-(
Apophys
 

Příspěvekod elmino_cz » 27 led 2010 10:07

Nu tak muzete zacit s tim, ze smazete
" <head><link href="/styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>"

z divu "menu", to vam tam nejak zustalo asi pri kopirovani. Pak muzete pokracovat treba v "head", doplnit do tagu "meta" a "link" zpetna lomitka...
elmino_cz
 
Příspěvky: 80
Registrován: 13 pro 2008 17:22
Bydliště: Czech Republic

Příspěvekod Apophys » 27 led 2010 14:46

jéééé! Díky. Jsem blbec. ta sekvence za HEAD byla totiž v includovaném souboru, takže jsem to nenašel v původním index.php :-D
Apophys
 

Příspěvekod elmino_cz » 30 bře 2013 11:26

:) se nekdy stane :)


Naposledy oživil Anonymous v 30 bře 2013 11:26
elmino_cz
 
Příspěvky: 80
Registrován: 13 pro 2008 17:22
Bydliště: Czech Republic


Zpět na Pro začátečníky

 


  • { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron