Rozdíly ve četnosti hledání ve fulltextu (Seznam.cz x Google

Vše o nástroji analyzující klíčová slova webových stránek.

Příspěvekod albi » 18 led 2011 08:55

Rád bych se podělil o mě nezcela jasné údaje, které získávám ze statistik hledaného dotazu na Seznam.cz a návrhem klíčových slov od Google.cz.
Jde mi o to spočítat, jaká bude návštěvnost klíčového dotazu na 1. pozici dle získaných výsledků.
V obou nástrojích se řídím dle přesné shody + v Googe Adwords nastavím v pokročilých možnostech "Česká republika", "čeština".

Klíčový dotaz "SEO optimalizace" použije v průměru:
Seznam.cz - 38 návštěvníků/den
Google.cz - 2400 návštěvníků/měsíc, tzn. 77 návštěvníků/den.
- zde je vidět markantní rozdíl, který neguje statistiky fulltextového vyhledávání na Seznam.cz 54%, Google.cz 33%. Je možné, že skupina lidí používající tento dotaz, hledá více na Google.cz než na Seznam.cz nebo jde o nepřesné výsledky Googlu, jako je tomu s mezinárodními názvy viz. "SEO" nebo je jen výsledek více nepřesný, protože klíčový dotaz "SEO optimalizace" obsahuje "SEO" nebo je tomu jinak?

Pokud budeme chtít získat údaj o návštěvnost na 1. pozici, dle statistik http://seoblackhat.com/2006/08/11/tool-clicks-by-rank-in-google-yahoo-msn/ v průměru klikne 42,13% hledajících, tzn. (16 návštěv na klíčový dotaz "SEO optimalizace" na Seznam.cz, a 32 návštěv na Google.cz).

Máte podobné zkušenosti? ..

Jakub (albi)
albi

Příspěvekod Anonymní » 01 úno 2011 12:21

Mám podobný problém ...
... potřeboval bych získat alespoň přibližné údaje o návštěvnosti přes mezinárodně používané klíčové dotazy, jako "SEO", "webdesign" z fulltextu google.cz. V Adwords.google.com v přesné shodě a s filtrem na Českou republiku dostávají tato klíčová slova velký počet hledání.
Mám za to, že Google nedokáže tato slova rozlišit dle oblasti hledání a proto v jsou v hodnotě zahrnuty všechny oblasti hledání na Google, tedy výsledky z všech google verzí včetně té české.

Nevíte jak na to? Jak získám údaje o hledanosti klíčového dotazu "SEO", "webdesign" v Googlu.cz?

[url=mailto:jakub.albrecht@seznam.cz]jakub.albrecht@seznam.cz[/url]
Anonymní

Příspěvekod baja » 03 úno 2011 16:39

Z vlastní zkušenosti vím, že hodně záleží na tématu hledání. Např. seo může hledat více lidí na google jelikož je to trend a zajímají se o to mladí lidé.

Např. půjčky, povinné ručení atd. co potřebuji já je hledanost na seznam.cz daleko větší jak na google. Nicméně už jsem o tom četl nějaké diskuze, že jak seznam.cz tak google dává nepřesné výsledky hledanosti. Chce to brát s rezervou.
baja

Zpět na Analýza klíčových slov

• { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek