S-rank a Page rank

Vše o nástroji analyzující stav webových stránek ve vyhledávačích (pozice, zaindexované stránky, zpětné odkazy, ranky).

Příspěvekod Malkin » 15 říj 2007 19:15

Dobry den, chtel bych pozadat o radu, opravdu nutnou. Mam web, ktery ma S-rank 12 a Page rank 4. Kvuli nizkemu S-ranku mi malokdo vymeny zpetny odkaz a celkove jsem nedustojnym webem pro partnery. Registrovany jsem snad na milionu katalogu, stari webu je od roku cca 1999 a kvalita srovnatelna s jinymi podobnymi weby. Existuje jeste nejaka rada jak zvysit S-rank? Nebo co delat, aby S-rank se zvysoval? Stale otravoval jine weby s vymenou? Prosim o radu, uz jsem asi ve stavu nouze :)
Preji hezky den!
Malkin

Příspěvekod Karel Dytrych » 15 říj 2007 19:52

Zkuste pridat / ubrat nejake podstranky... Proste s webem trochu zamichat.

Nebo muzete zkusit rozjet kampan na skliku casto se mi S-rank zmenil po zavedeni kampane...
Karel Dytrych

Příspěvekod Vladosik » 18 říj 2007 07:45

Malkin
Mate opravdu unikatni obsah stranky? A jak casto aktualizujete obsah? Vezte, ze cim vice se aktualizuje obsah, tim vetsi Srank je (vseobecne pozorovani).
Vladosik

Příspěvekod megaloser » 18 říj 2007 09:27

Malkin
Jsou i stránky, které si s Vámi vymění odlaz i když máte nízký S-rank. Musíte jen více hledat. Já mám S-rank 15 a mám asi 15 webů, které si se mnou vyměnily odkaz, i když mají S-rank více než 40.
megaloser

Příspěvekod Malkin » 23 říj 2007 09:13

Vladosik: Zalezi na tom cemu rikate unikatni obsah :) Spolupodilim se na strankach v oblasti cestovani (nikoli cestovni kancelar) a obsah se aktualizuje dle moznosti a potreby cca 1x - 2 x tydne. Malo, co myslite? Je dulezite clenit text do odstavcu, asi ano, vidte? Jinak dekuji za rady!

megaloser: ano, nektere stranky vymeni zpetny odkaz, ale musi se hooodne hledat :)) Je vyhodne ci nevyhodne si zaplatit zpetny odkaz napr. na webu ala invia.cz ci podobnych stranek?

Dekuji vsem za rady!
Malkin

Příspěvekod megaloser » 23 říj 2007 09:49

Malkin
Záleží, kde na webu Invia bude Váš odkaz. Na hlavní straně má Invia S-rank 97, což by Vám mělo pomoci, ale já bych se zřejmě rozhodoval podle ceny.
megaloser

Příspěvekod Vladosik » 23 říj 2007 11:56

Malkin
To je dost casta aktualizace. Napriklad ja svuj web na zacatku zaregistroval do vsech katalogu, S-rank se dostal na 10-15. Pak jsem na titulni stranku pridal nove aktuality, pridal novou sekci a S-rank vyskocil na 35. Od te doby se prakticky drzi. Z toho usuzuji, ze i to ma vliv na S-rank, a ne jen zpetne odkazy. Ovsem treba jsem ziskal odkazy aniz bych se o to aktivne zapricinil:-)

Jinak koupe a vymena odkazu v soucasne dobe vyznam ma. Do budoucna se odbornici hadaji, ze tento vliv bude vyhledavaci stale vice opomijen, protoze i spatne stranky si za "par" tisic zajisti velike ranky. To je ale budoucnost, soucasnost je takova, ze koupit silne odkazy se vyplati. Urcite si dejte pozor jak pise megaloser na to, kde bude zpetny odkaz umisten (hlavni stranka je jednoznacne nejlepsi).
Pro nabidku na vymenu odkazu ci nakup zpetnych odkazu doporucuji forum Webtrh - http://webtrh.cz/ a sekci Trh - Odkazy, reklama.
Vladosik

Příspěvekod Anonymní » 21 led 2008 11:29

jaké faktory vlastně mají vliv na S-rank? Záleží na čase jak dlouho je stránka založena, i na zpětných obsazích? Už mně seznam ukazuje jako prvního, ale zaindexoval mne teprve před pár dny, takže mám S-rank 2 nevím jak to bývá od začátku.
Anonymní

Příspěvekod jhavrlant » 22 led 2008 11:36

No, já měl stránku s titulkem "Memory Stick - Pro, Duo, Micro" a měl na ní S-Rank 0, změnil jsem název na "Memory Stick - Pro, Duo, Micro - parametry a další informace" přičemž URL zůstala naprosto stejná a během několika dnů se mi zvýšil S-Rank této stránky na 11, tak by to mohlo také pomoci ;-)
jhavrlant

Příspěvekod Web » 22 led 2008 15:15

jhavrlant: S tím nemá Srank nic společného, stejnětak jako s obsahem stránek. Srank je založen akorát na zpětných odkazech.
Web

Příspěvekod jhavrlant » 24 led 2008 11:00

Ano, to jsem si také myslel, ale podobných stránek jsem měl daleko více. Stejný postup a stejný výsledek. Seznam tyto stránky znovu zaindexoval a přidělil jim vyšší S-Rank, samozřejmě jsem se více zaměřil na klíčová slova.
jhavrlant

Příspěvekod jhavrlant » 24 led 2008 11:04

Ještě jsem zapomněl jsem na jednu věc, mně o ten S-Rank zase až tak nejde, ale někdy si vyzkouším nějaké ty optimalizace a sleduju co na to Seznam. No a výsledky jsou zajímavé, ať už se S-Rank přiděluje jakkoliv . . .
jhavrlant

Příspěvekod Web » 26 led 2008 16:01

jhavrlant: Teoreticky (ale nepředpokládám, že by se s-rank počítal tak složitě) by to mohlo být například větší tematickou svázaností odkazů na web a obsahu webu. Reálně si myslím, že jste se prostě při přepisování trefil do času nějakého přepočtu Sranku, kdy zrovna robot našel nějakou stránku co na Vás odkazuje, nebo Vám přidal body za stáří :) Případně to může být také tím, že Seznam/fulltexty obecně mají dost rády updatované stránky...

Pokud jste měl S-rank 0 a pak se zvýšil ("po úpravě názvů"), je to zkrátka intervalem zveřejňování nových ranků.
Web

Příspěvekod jhavrlant » 30 led 2008 10:33

Ano, to by tak mohlo fungovat, vezmu-li však v úvahu jednu věc - stránka s původním titulkem tam byla řekněme rok, S-Rank stále na nule, změnil jsem pouze titulek, opravdu nic víc, a S-Rank stoupnul na 3, momentálně je 11, nehledě na to, že tématicky se můj web ani nic jiného nezměnilo, "fušuju" pořád do toho stejného. Chtěl jsem říci, stejně jako v mém původním příspěvku, že pokud má nějaká stránka nízký nebo nulový S-Rank, změna titulku na řekněme relevantnější neuškodí, dle mých zkušeností naopak. No a že bych se zrovna trefil, to by byla veliká náhoda u všech stránek.

Každopádně znovu říkám, že mně o S-Rank těchto stránek nešlo, je to pouze má zkušenost.
jhavrlant

Příspěvekod Web » 31 led 2008 16:32

No pokud měly S-rank 0, tak jste se skutečně prostě strefil (případně jste změnou nadpisu někde odstřelil špunt pro přepočet).
Web

Příspěvekod jhavrlant » 01 úno 2008 12:47

Tak to jsem se asi trefil, případně odstřelil špunt :-). Kdysi jsem se S-Rankem zabýval, tak toto mi přišlo právě trošku zvláštní. No, a konec diskuze o špuntech :-).
jhavrlant

Příspěvekod Karel Dytrych » 01 úno 2008 15:32

Ano o špuntech už jenom v případě šampaňského nikoliv seo... :)
Karel Dytrych

Příspěvekod Web » 03 úno 2008 22:39

Hmm, budu bouchat až bude zase jednou fungovat Seznam :) Zatím můžem klidně zabíjet čas diskusema nas Srankem, bude ho dost asi :)
Web

Příspěvekod jhavrlant » 08 úno 2008 11:06

No, tak jsem si odstranil z URL svých stránek to anglicky zdlouhavé dabljúdabljúdabljú (zní to strašně) a na google webmasters jsem si změnil preferovanou doménu na tu bez www. Myslíte že je to z hlediska PR natolik podstatné, že příjdu o 4ku a budu mít třeba 3ku, místo předpokládané 5ky?
jhavrlant

Příspěvekod cuba » 09 úno 2008 18:02

tak já mám S-rank jen 12 :-( al ena seznamu jsem téměř na všechny slvoa které mám v menu - vrtačky, kompresory apod na prvních místech. Dokonce i na slovo jako je nářadí a aku vrtačky. Jak je tedy možné že jsem na seznamu všude mezi prvníma ale s-rank mám tak nízký ???
http://www.akunaradi.cz

díky za jakékoliv vysvětlení
jakub
cuba

Příspěvekod Anonymní » 09 úno 2008 18:05

http://www.youhttp://www.your-url-here.comr-url-here.com[imgs=http://[imgs=http://www.ur l-to-your-image-here.com/image.jpg][/imgs]www.url-to-your-image-here.com/image.jpg][/imgs]
Anonymní

Příspěvekod cuba » 09 úno 2008 18:05

jo a jyxo index mám 209/220 není to nějak moc? nebo neplatí to tady naopak?
cuba

Příspěvekod cuba » 09 úno 2008 18:17

možná že ne vsechny ukazatele jsou stejné viz zde: http://s-rank.info/
cuba

Příspěvekod jhavrlant » 13 úno 2008 10:43

Ten S-Rank je opravdu nějak "zmutovaný". Seznamu to dnes (13.února 2008) ukazuje 30, mně jen 3, SEO servisu 14 :D.

@cuba: já mám jyxo 213/220, ale jyxoranku moc nerozumím. Další stránky, které ukazují nejen jyxorank: http://rank.isecure.cz/
jhavrlant

Příspěvekod Vanama » 06 bře 2008 07:07

Co se S-ranku týká, tak já mám zkušenost, že S-Rank se hodně zvyšuje stránkám a podstránkám, které jsou hodně navštěvovaný.
Typickým příkladem je u mě stránka z oblíbenými hrami, která je pro neregistrované (a tudíž i pro seznam) prázdná a přesto této stránce seznam přiděluje celkem slušný s-rank oproti ostatním podstránkám.
Akorát nevím jak to seznam zjišťuje :)

Jinak co se týká s-ranku a pozici ve vyhledávači, tak musím říct, že to nějak neodpovídá. Když jsem měl s-rank 49, tak jsem byl v seznamu na 12-tým místě, teď mám 70 a jsem na 23-tým místě, předevčírem na 34-tým a včera mě to dokonce ani nenašlo.

A ještě jedna zkušenost, nějak se mi zbortily zpětný odkazy, takže pagerank mi klesl ze čtyř na tři a mezitím se S-rank vyšplhal na 70.
Docela si myslím, že s-rank není tolik odvozenej odkazy, ale, jak jsem psal výš, návštěvností (možná třeba i návratností návštěv).

Moje stránka je www.zabava-online.cz, tak můžete juknout.
Vanama

Příspěvekod Web » 06 bře 2008 22:11

Vanama: Návštěvností odvozený není. To je tradiční problém - co bylo dřív, vejce, nebo slepice? Nechodí Vám tam hodně lidí, protože jste si vybudouval zpětné odkazy? Nestoupnul Vám S-rank kvůli tomu?

"Byl sem v seznamu na x-tým místě" je docela vtipná formulace :-) Umístění se u Seznamu určuje především podle obsahu stránky, přičemž algoritmy se neustále mění, to je důvod občasných skoků. Plus samozřejmě zpětné odkazy a dělší doba pro update databází, takže pak spadnete a přitom "sem na to teď 14 dnů nehráb"...
Web

Příspěvekod Vanama » 07 bře 2008 06:50

Psal jsem jen svoje názory a určitě jsem nechtěl vyvrátit to, že zpětný odkazy seznam nepočítá do svého algoritmu.
Každopádně jak lze vysvětlit ta podstránka s oblíbenými hrami, která je pro seznam prázdná, ale přesto ji seznam dává vyšší rank než třeba fóru či šachovýmu klubu? A celkově, kdybych si dal počítadlo návštěvnosti či impresí na každou podstránku, tak si myslím, že návštěvnost by byla stejně stupňovaná jako s-rank. Je to pouze názor.
Vanama

Příspěvekod Web » 07 bře 2008 09:14

Vranama: Vzhledem k tomu, že Srank se počítá ze zpětných odkazů, tak se holt na tu Vaši prázdnou stránku někde odkazuje. Nebo můžete mít chybu v nějakém skriptu :-) Já nevím o kterou stránku se jedná, takže těžko soudit.

No a že je návštěvnost stejně stupňovaná jako Srank je jenom logické - přeci na oblíbené stránky se víc chodí => víc odkazuje => mají vyšší srank.
Web

Příspěvekod ATechService » 13 bře 2008 20:27

nabízíme výměnu odkazů
Náš S-Rank 33 a PageRank 4
Požadujeme stejný nebo vyší Rank a podobné zaměření
Naše činost :
Ozvučení, Velkoplošná projekce, Tlumočnická technika - Tlumočení, Pronájem prezentační techniky, projektorů, plazmových obrazovek, TV, audio - video techniky, posteru - tabulí, řečnických pultů, vizualizéru, PC, notebooku, presentérů, dia a zpětných projektorů, tiskárny, kopírky, laserového ukazovátka, kamer, digitálních fotoaparátů, flipchértů, tabulí, průvodcovský techniky, servis - opravna projektorů, realizace expozic a výstavních stánků a jiné...
ATechService

Příspěvekod info@penzionsor ger.sk » 22 bře 2010 15:57

Nasa stranka funguje piaty mesiac a PageRank mame 4, no S-ranku nerozumiem, velmi skoro nam skocil na 20 po urcitej dobe klesol na 0, minuly tyzden opat skocil na 20 a dnes uz sme zasa na 0. Vie mi to niekto vysvetlit?
info@penzionsor ger.sk

Další

Zpět na Pozice ve vyhledávačích

• { RELATED_TOPICS }
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek